Aanbieding!

Cabernet Sauvignon

Oorspronkelijke prijs was:  11,99.Huidige prijs is:  7,99.

-33%

Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn met een diepe rode kleur en aroma’s van zwarte kersen, bosbes, bramen, donkere kruiden & rijpe fruittonen.

(29 klantbeoordelingen)

Op voorraad

Cabernet Sauvignon voorkant
Cabernet Sauvignon  11,99 Oorspronkelijke prijs was:  11,99. 7,99Huidige prijs is:  7,99.
Minder dan 89 flessen over!

Cabernet Sauvignon wijn in het kort

 • Als jonge wijn is deze Cabernet Sauvignon fruitig en wat ruw aan de randen met sterke tannines en een krachtig bouquet
 • Aangenaam volle wijn, droog en fruitig aroma
 • Tonen van bramen, zwarte kersen, bosvruchten en tikje kruiden
 • Full bodied; perfecte balans aan alcohol, tanines en aroma’s
 • Cabernet Sauvignon wijn die meerdere keren wereldwijd in de prijzen is gevallen
 • Perfect gebalanceerde en elegante wijn met een specifiek karakter dat zijn afkomst reflecteert

Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn en heeft een diepe rode kleur, goede tanninestructuur, gematigde zuurgraad en aroma’s van zwarte bes, bramen, zwarte kersen, donkere kruiden. Een rijk mondgevoel, vol met rijpe fruittonen van Mediterraneans fruit. De afdronk is mineralig, lang en vol.

Cabernet Sauvignon is het lekkerste met

Deze Cabernet Sauvignon kan prima gedronken worden tussendoor. Maar is eveneens goed te combineren met verschillende gerechten, zoals:

 • Biefstuk met foie gras en truffels
 • Harde kazen, zoals beroemde Kroatische schapenkaas Paški Sir, Parmezaanse kaas of Romano
 • Rundvlees met honing geroosterde wortelen
 • In knoflook, soja en sesam roergebakken rundvlees in Koreaanse stijl
 • Een mooi stuk rood vlees (met een vet randje) van de BBQ
 • Gegrilde paddenstoelen met aubergine en rode paprika
 • Pulled pork met barbecuesaus
 • Lamskoteletten of lamsribstuk met mosterd

Bekendheid van deze rode wijn

Cabernet Sauvignon is waarschijnlijk de bekendste rode wijndruivensoort op aarde. Het wordt in dit opzicht alleen geëvenaard door zijn Bordeaux concurrent Merlot. Maar ook zijn tegenhanger in Bourgondië, Pinot Noir. Sinds zijn oorsprong in Bordeaux, heeft Cabernet Sauvignon zich met succes verspreid naar bijna elk wijnland ter wereld.

Cabernet Sauvignon is een van de meest populaire rode wijnen ter wereld. Het is een droge wijn met een fruitige smaak en een licht bittere afdronk. We willen je meenemen in de wereld van druiven en uitleg geven over de externe factoren die de smaak en complexiteit van een wijn kunnen beïnvloeden. Laten we eens kijken naar deze geweldige rode wijn.

Cabernet Sauvignon is een van de meest beroemde druiven ter wereld. Hij wordt dan ook terecht Koning Cab genoemd. Cabernet Sauvignon is het bekendst in de Bordeaux waar hij samen met Merlot en Cabernet Franc wijnen levert van hoge klasse. Cabernet Sauvignon heeft veel zon nodig om te rijpen. Anders blijft deze groen en wat bitter met een smaakprofiel van groene paprika. Veel zon maakt de Cabernet Sauvignon zacht en jamachtig, met een smaak van zwarte bessen. Daarom is deze rode wijn ook heel populair in Kroatië.

Druivenras Cabernet Sauvignon

Het druivenras Cabernet Sauvignon is een populaire rode wijndruivensoort die zijn oorsprong vindt in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het ras staat bekend om zijn diepe kleur, hoog tanninegehalte en sterke smaak. Cabernet Sauvignon-wijnen zijn vaak vol en complex, met tonen van bramen, cassis en tabak.

De cabernet sauvignon druif wordt op grote schaal over de hele wereld aangeplant en is een belangrijk onderdeel van veel populaire melanges, zoals Merlot-Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc-Cabernet Sauvignon.

De gevarieerde smaken van Cabernet Sauvignon wijn

Er zijn veel verschillende soorten Cabernet Sauvignon-wijnen, elk met hun eigen unieke smaak. Je weet waarschijnlijk al dat niet alle Cabernet Sauvignons op dezelfde manier zijn gemaakt en daarom verschillende smaken.

Cabernet Sauvignon is een druivensoort die veel wordt gebruikt voor de productie van rode wijn. Het komt oorspronkelijk uit de Médoc, een Franse Bordeauxstreek. Tegenwoordig produceren wijngaarden in zowel de oude als de nieuwe wijnwereld heerlijke Cabernet Sauvignon-wijnen, elk met zijn eigen unieke smaak. Compleet verschillende wijngaarden, met verschillende klimaten, verschillende bodemgesteldheid en verschillende productiemethoden zorgen voor een verschil in wijnstijl, zelfs als de wijn van dezelfde druivensoort is gemaakt.

Cabernet Sauvignon is een zeer herkenbare wijn met een pittig karakter en een hoog alcoholgehalte, maar verschillende factoren zorgen uiteindelijk voor een verschil in nuance en aroma. Wat uiteindelijk de smaak van de wijn bepaalt, is het klimaat, de bodemgesteldheid en de productiemethode van de wijngaard waar deze wordt geproduceerd.

Cabernet Sauvignon druif uit Kroatië

Cabernet Sauvignon is een druif die zijn oorsprong vindt in Frankrijk, maar er zijn nu wijngaarden in Kroatië die deze druif telen en hun eigen versie van Cabernet Sauvignon maken. De Kroatische versie is meestal wat lichter en fruitiger dan de Franse versie, met aroma’s van bramen en kersen.

De tannines zijn ook minder intens, waardoor het een meer toegankelijke wijn is voor degenen die normaal niet van rode wijn houden. Als je op zoek bent naar een unieke Cabernet Sauvignon om te proberen, probeer er dan zeker een paar uit Kroatië!

Cabernet Sauvignon druif

Belangrijke ampelografische kenmerken
Blad: rond, met vijf tot zeven lobben; diep ingesneden; bladsteel overlapt; matig behaarde onderkant
Druiventros: middelgroot; conisch; losse tot matig compacte bessen; heeft vleugels; druiven zijn rond met een blauwzwarte kleur

Rijpingstijd: erg laat

Verschillende aroma in de druivensoorten Cabernet Sauvignon

Het aroma van de Kroatische Cabernet Sauvignon is beter dan welke andere wijn dan ook, omdat hij fruitiger is en minder naar alcohol ruikt. Het heeft ook een hogere zuurgraad, waardoor het meer verfrissend is. Ten slotte zijn de tannines in deze wijn zachter, waardoor hij soepeler en aangenamer is om te drinken.

Cabernet Sauvignon is een druivensoort van rode wijn. De naam kan ook verwijzen naar wijnen die voornamelijk van Cabernet Sauvignon-druiven zijn geproduceerd. De stijl van Cabernet Sauvignon-wijnen neigt naar volle, tanninerijke wijnen met een hoog extract- en alcoholgehalte, en vaak met smaken van cassis (zwarte bes), pruimen, bramen en munt.

Cabernet Sauvignon werd internationaal erkend door zijn bekendheid in Bordeaux-wijnen, waar het vaak wordt gemengd met Merlot en Cabernet Franc. Vanuit Frankrijk verspreidde de populariteit van Cabernet Sauvignon zich naar andere wijnregio’s over de hele wereld.

Kroatië produceert enkele uitstekende voorbeelden van deze variëteit, en Cabernet Sauvignon uit Kroatië is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een volle, tanninerijke wijn. Het hoge gehalte aan extract en alcohol maken het een perfecte match voor rood vlees en stevige stoofschotels, en de smaken cassis, pruimen, bramen en munt maken het een uitstekende keuze om te combineren met eten.

Cabernet Sauvignon uit andere regio’s kan vaak te tanninerijk en samentrekkend zijn, maar de Kroatische voorbeelden hebben precies de juiste hoeveelheid structuur en smaak om ze aangenaam te maken om te drinken. Als u op zoek bent naar een heerlijke rode wijn om van te genieten bij uw volgende maaltijd, probeer dan Cabernet Sauvignon uit Kroatië. U zult niet teleurgesteld worden.

Hoe de bodem de Cabernet Sauvignon wijn beïnvloedt

De invloed van de bodem op wijn is aanzienlijk omdat het type grond het vermogen van de wijnstokken om te groeien en fruit te produceren kan beïnvloeden. Daarnaast kunnen verschillende bodems verschillende smaken in de wijn creëren. Zo hebben wijnen van rotsbodems vaak een minerale smaak, terwijl wijnen van zandgronden vaak een meer bloemige smaak hebben.

De bodem heeft een grote invloed op de smaak van Cabernet Sauvignon wijnen. De meeste wijngaarden met deze druif hebben een kiezelbodem die de warmte van de zon goed vasthoudt. De hogere temperatuur in de bodem ondersteunt het rijpingsproces, wat op zijn beurt de smaak van de wijn beïnvloedt.

Wijnen waarvan de druif door die hitte goed heeft kunnen rijpen, hebben een heerlijk fruitig aroma. Wijngaarden vol en rijke kleigrond produceren Cabernet Sauvignon-wijnen, verwerkt met goede proeverij. Ook deze topwijnen hebben aroma’s van fruit, type Cabernet Sauvignon, bramen en kruiden.

Hoe het klimaat de wijnproductie beïnvloedt

Het klimaat heeft een grote invloed op de smaak van Cabernet Sauvignon wijnen. Wijnen uit warmere klimaten, zoals Kroatië, zijn voller en fruitiger, terwijl wijnen uit koelere klimaten, zoals Bordeaux en Chili, lichter van body en zuurder zijn. Waar hij ook wordt verbouwd, Cabernet Sauvignon heeft echter altijd sterke aroma’s van rood fruit, tabak en laurier aroma’s.

De datum waarop de druiven worden geplukt kan de smaak van Cabernet Sauvignon beïnvloeden.

De datum waarop de druiven worden geplukt kan de smaak van Cabernet Sauvignon beïnvloeden. Als de druiven te vroeg worden geplukt, wordt de wijn lichter en knapperiger. Als de druiven te laat worden geplukt, wordt de wijn zwaarder en voller. De beste tijd om Cabernet Sauvignon-druiven te plukken is wanneer ze rijp zijn, maar niet overrijp. Dit gebeurt meestal eind september of begin oktober.

De tijd van het jaar waarin de Cabernet Sauvignon-druif wordt geplukt, kan de smaak van de wijn beïnvloeden. Druiven die langer mogen rijpen zullen een hoger tanninegehalte hebben, wat resulteert in een vollere en krachtigere wijn met een fruitige smaak. Wijnen die vroeg worden geoogst, kunnen een aroma van groene peper hebben.

De invloed van wijnvaten op de wijnkwaliteit

Het type vat waarin wijn wordt bewaard, kan een aanzienlijke invloed hebben op de smaak. Wijnen die in eikenhouten vaten zijn gerijpt, hebben bijvoorbeeld een complexere smaak dan wijnen die dat niet zijn. Dit komt omdat het vat bepaalde smaken aan de wijn geeft, zoals vanille en karamel. Bovendien kan de grootte van de tank of vat ook de wijn beïnvloeden.

Wijnen die in kleine flessen worden bewaard, hebben de neiging om intenser te smaken dan wijnen die in grote flessen worden bewaard. Dit komt doordat er in kleinere flessen minder lucht in contact komt met de wijn.

Het eiken vat is een belangrijke factor in de smaak van Cabernet Sauvignon wijnen. Het tanninegehalte wordt verlaagd, waardoor de wijn een volle en verfijnde smaak kan ontwikkelen. Het eikenhout geeft de wijn ook een aroma van vanille, koffie en chocolade. Hoe groter het vat, hoe minder contact de wijn met het hout maakt en heeft dus minder invloed op de smaak van de wijn.

Er is ook een verschil tussen Amerikaans, Frans en Kroatische eiken. Cabernet Sauvignon wijnen gerijpt in Amerikaanse eiken vaten hebben een sterkere smaak dan wijnen gerijpt in Franse of Kroatische eiken vaten. Een ander belangrijk verschil is tussen wijnen die in nieuwe vaten zijn gerijpt en oude, vaker gebruikte vaten. Nieuwe vaten geven de wijn meer karakter dan vaten die eerder zijn gebruikt.

De invloed van de wijnmaker op de wijnproductie

De wijnmaker heeft veel controle over de smaak van wijn. Ze gebruiken verschillende technieken om zoveel mogelijk smaak en kleur uit de druiven te halen. Een van die technieken is om de druiven voor een langere periode in contact te laten met de schil. Hierdoor kunnen er meer tannines uit de schil worden gehaald, wat de wijn een bittere smaak kan geven.

De wijnmaker moet de juiste balans vinden tussen het extraheren van tannines en het behouden van de smaak van de wijn. Ze moeten ook beoordelen wanneer de schillen van de wijn moeten worden gescheiden, zodat het niveau van tannines precies goed is. Kortom, de wijnmaker speelt een grote rol bij het bepalen van de uiteindelijke smaak van Cabernet Sauvignon-wijn.

De invloed van rijping op het ontwerp van flessen

De smaak en kleur van Cabernet Sauvignon-wijnen verandert in de loop van de tijd. Als ze eenmaal zijn gebotteld, kunnen ze goed worden bewaard en zullen ze meestal verbeteren met de tijd. Jonge wijnen, die kort na het bottelen geconsumeerd worden, hebben een hoge concentratie aan tannines en zuren.

Ze zijn meestal ruw en krachtig, met overheersende smaken van zwart fruit en een dieprode kleur. Met het ouder worden worden de tannines zachter en krijgt de wijn meer diepte. De aroma’s van zwart fruit veranderen in geuren van gedroogd fruit, leer, tabak, kruiden en ceder. De kleur wordt warmer en verandert van dieprood naar robijnrood.

Het mengen van Cabernet Sauvignon, Merlot of Cabernet Franc

Cabernet Sauvignon staat bekend om zijn sterke, tanninerijke smaak. Dit kan het moeilijk maken om de wijn alleen te drinken, dus wordt het vaak gemengd met andere, zachtere wijnen zoals Merlot of Cabernet Franc. Het mengen van Cabernet Sauvignon met deze andere druiven kan helpen om een meer afgeronde en evenwichtige wijn te creëren. Dit proces wordt ook wel blenden van wijn genoemd en staat soms ook bekend als cuvée wijn.

Cabernet Sauvignon wordt ook vaak gebruikt in melanges vanwege zijn diepe kleur. De donkere tint van Cabernet Sauvignon kan diepte en rijkdom aan een wijnmelange toevoegen.

Als je op zoek bent naar een volle rode wijn met gedurfde smaken, dan is een Cabernet Sauvignon-melange waarschijnlijk een goede keuze voor je. Zorg ervoor dat je het etiket controleert om te zien welke andere druiven er in de blend zitten. Het kan zijn dat je de voorkeur geeft aan een Cabernet Sauvignon melange met meer of minder van een andere druivensoort.

De invloed van het blenden van een wijn

Blenden is een proces dat een aanzienlijke invloed kan hebben op de smaak en textuur van voedsel. Door verschillende ingrediënten te combineren, kun je unieke smaken creëren die met één ingrediënt alleen niet mogelijk zouden zijn. Bovendien kan het mengen helpen om voedsel af te breken, zodat het gemakkelijker te verteren is. Als je wat extra smaak of voeding aan je maaltijden wilt toevoegen, overweeg dan om je ingrediënten door elkaar te mengen.

De druivensoort Cabernet Sauvignon wordt vaak gemengd met andere druiven om een ​​vollere en complexere wijn te creëren. Enkele goede voorbeelden hiervan zijn blends met Malbec en Cabernet Franc. Blends met Merlot maken de wijn zachter en fruitiger, terwijl een blend van Cabernet Sauvignon met Shiraz een rijkere, vollere rode wijn creëert. Uiteindelijk zorgen deze verschillende combinaties voor unieke smaakervaringen die de beste kwaliteiten van Cabernet Sauvignon laten zien.

Hoe verschillende wijn spijs combinaties de smaak van wijn kunnen beïnvloeden

Er zijn veel verschillende wijn- en spijscombinaties die samen kunnen worden genoten. Een Cabernet Sauvignon past bijvoorbeeld goed bij een stevige of vette maaltijd. Cabernet Sauvignon past goed bij biefstuk, lamsvlees en ander rood vlees. Het is ook geweldig met harde kazen zoals de beroemde Kroatische schapenkaas Paški Sir, Parmezaanse kaas of Romano.

De sterke wijn heeft namelijk veel tannines, die goed passen bij de eiwitten in vlees. Daarnaast gaat een pittige Cabernet Sauvignon niet lekker bij een pittige maaltijd, maar deze combinatie kan ook in een blend met Malbec. Een andere goede combinatie van wijn en spijs is een Cabernet Sauvignon met een kaasplankje. Rijpe harde kazen, zoals een oude geitenkaas, halfzachte kazen zoals camembert of blauwaderkaas, of een gerookte kaas passen perfect bij de wijn.

Lang houdbare wijn

Cabernet Sauvignon is meestal lang houdbaar, het bevat tannine en moeten in principe rijpen op barriques eiken vaten. Dankzij moderne vinificatietechnieken toe te passen kunnen tegenwoordig ook jonge wijnen al snel drinkbaar zijn. In het algemeen hebben de wijnen een hoog fenolengehalte, ze zijn paars (jong) of donkerrood (oud) en bezitten veel kracht en structuur. Waar deze rode wijn ook vandaan komen, deze wijn heeft altijd een handvol gemeenschappelijke karaktereigenschappen: diepe kleur, goede tanninestructuur, gematigde zuurgraad en aroma’s van zwarte bes, bramen, zwarte kersen, donkere kruiden en cederhout.

Dit alles maakt dat de deze bekende rode wijn net zo vaak gebruikt wordt in cuvee wijn (blends) als in cava-wijnen en heeft een groot aantal gemeenschappelijke mengpartners. Afgezien van de voor de hand liggende Merlot en Cabernet Franc, zijn de meest voorkomende hiervan Malbec, Petit Verdot en Carmenere (de ingrediënten van een klassieke Bordeaux Blend), Shiraz (blendfavoriet van Australië) en in Spanje en Zuid-Amerika, een Cabernet – Tempranillo blend is nu gemeengoed. Zelfs de gewaagde op Tannat gebaseerde wijnen van Madiran worden nu over het algemeen verzacht met Cabernet Sauvignon.

DNA onderzoek uitgevoerd in Californië in 1997 bevestigde dat Cabernet Sauvignon het product is van een natuurlijke genetische kruising tussen de belangrijkste Bordeaux-druivensoorten Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. De meeste wijnautoriteiten zijn het erover eens dat deze kruising pas in de afgelopen paar eeuwen heeft plaatsgevonden, waardoor de wereldwijde bekendheid en dominantie van het ras des te indrukwekkender is geworden.

Jetsetter van de druiven

Cabernet Sauvignon is de jetsetter van druiven. Het reist de hele wereld over, maar omdat het een laatbloeier is, gedijt het goed in warme klimaten. Als Cabernet Sauvignon rijpt, staat het bekend om de intensiteit en diep smaak, gebalanceerd met een stevige zuurgraad vanwege de zachte rijping.

De kleine druif met een dikke schil zit boordevol smaak, donkerblauwe kleur en aangename tannines. De druiven worden over de hele wereld gekweekt. Maar de uiteinlijke smaak van de wijn varieert enorm. In Frankrijk wordt het vaak gemengd met de zachtere Merlot of de koelere Cabernet Franc. Het is meestal een beetje hoger in zuurgraad.

In de zuidelijke sferen en de nieuwe wijnwereld is staat bekend als een tikkeltje fruitiger. Over het algemeen is Cabernet Sauvignon medium tot vol met aroma’s van donker fruit en hartige smaken.

Daarnaast bevat deze wijn uit de oude wereld vaak veel tannines en past daarom goed bij hartelijke gerechten.

Verspreiding van deze wijn

Er zijn twee belangrijke redenen voor de opkomst van deze wijn. De eenvoudigste en meest essentiële hiervan is dat de wijnstokken zich in hoge mate kunnen aanpassen aan verschillende bodemsoorten en klimaten. Het wordt verbouwd op breedtegraden die zo uiteenlopend zijn als 50 ° N (Okanagan in Canada) en 20 ° ZB (Noord-Argentinië), en in bodems die zo verschillend zijn als de Pessac-Leognan-grind en de ijzerrijke terra rossa van Coonawarra. Secundair hieraan, maar net zo belangrijk, is dat ondanks de diversiteit aan terroirs waarin de wijnstok wordt verbouwd, Cabernet Sauvignon wijn een onnavolgbaar “Cab” -karakter behoudt, genuanceerd met wat hints van herkomst.

Er is echter maar één reden voor de van de beroemdheid van het ras en dat is simpelweg geld. De bekendheid en verkoopbaarheid van de naam heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op wijnbedrijven. Dankzij de bekendheid geeft het een betrouwbaar rendement op hun investering.

Een krachtige rode wijn

Het is een krachtige variëteit (een ander kenmerk in zijn voordeel) en produceert een dicht bladerdak en relatief hoge druivenopbrengsten. Hierdoor hebben wijnproducenten een vrij open keuze hebben tussen kwantiteit en kwaliteit. Zorgvuldig wijngaardbeheer is echter essentieel om het beste uit de wijn te halen.

Als laatbloeiende en laatrijpe variëteit rijpen de druiven langzaam. Dit kan ook voor of tegen de wijnkwaliteit werken. In een koud seizoen of klimaat bestaat het risico dat de druiven niet volledig rijpen. Terwijl in de meeste andere omstandigheden geeft de gestage vooruitgang de wijnboeren een ruimere keuze aan oogstperiodes.

Synoniemen van Cabernet Sauvignon

Deze bekende wijn staat over de hele wereld bekend onder verschillende namen. Enkele hiervan zijn: ​​Bidure, Bouche, Bordo, Bouchet, Burdeos Tinto, Lafite, Vidure, Petit Vidure

 

Wat zijn enkele van de populairste vragen die mensen vaak stellen als het om Cabernet Sauvignon wijn gaat? Hieronder een aantal van de veelgestelde vragen over deze geweldige rode wijn:

 

Wat is Cabernet Sauvignon voor een wijn?

Cabernet Sauvignon is een populaire rode wijn die gemaakt wordt van de Cabernet Sauvignon druif. Deze druif staat bekend om zijn diepe kleur en volle smaak. Cabernet Sauvignon wijnen zijn meestal droog en hebben veel tannines. Deze wijnen kunnen worden gedronken op hun alleen of bij het eten. Cabernet Sauvignon wijnen worden overal ter wereld gemaakt, maar enkele van de beroemdste komen uit Frankrijk.

Hoe smaakt Cabernet Sauvignon?

Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn met sterke tannines en smaken van braam, cassis en tabak. Het is typisch een droge wijn, met matige tot hoge zuren en alcohol. Cabernet sauvignon past goed bij gerechten met gedurfde smaken, zoals gegrilde biefstuk of lamsvlees.

Cabernet Sauvignon wijnen rijpen meestal minimaal twee jaar in eikenhouten vaten voordat ze gebotteld en verkocht worden. Dit rijpingsproces geeft de wijn zijn kenmerkende smaakprofiel. Cabernet Sauvignon is een van de populairste rode wijnen ter wereld, en wordt in veel verschillende streken geproduceerd. De meest opvallende productiegebieden zijn Bordeaux in Frankrijk, Dalmatië en Slavonië in Kroatië en de Napa Valley in Californië.

Hoeveel calorieën zitten er in een fles Cabernet Sauvignon?

Er zitten ongeveer 120 calorieën in een glas rode wijn, en de meeste daarvan komen van het alcoholgehalte. Een standaardfles rode wijn bevat ongeveer glazen, dus ongeveer 600 calorieën per fles. Houd er echter rekening mee dat het caloriegehalte varieert afhankelijk van de soort wijn en hoe zoet hij is. Een dessertwijn zoals port kan bijvoorbeeld tot twee keer zoveel calorieën bevatten als een droge rode wijn.

Als je op je calorie-inname let, kun je het beter houden bij rode wijnen die aan de drogere kant zijn. Deze wijnen bevatten meestal minder calorieën, omdat ze minder suiker bevatten. Enkele van de droogste rode wijnen zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Plavac Mali en Frankovka.

Hoe moet je Cabernet Sauvignon serveren?

Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn die goed samengaat met stevige gerechten als biefstuk en lamsvlees. Serveer hem op kamertemperatuur of iets warmer om zijn krachtige smaken tot hun recht te laten komen. De wijn decanteren voor het serveren helpt ook om de wijn te openen en zijn volledige potentieel te bereiken. Bij het serveren van gerechten kan deze wijn goed tegen rijke sauzen en sterke kazen. Voor de beste resultaten kies je een fles van een gerenommeerde producent en geef je hem wat tijd om te rijpen voordat je hem drinkt.

Wat het glaswerk betreft, heeft deze wijn er baat bij uitgeschonken te worden in een brede schaal die de wijn laat ademen. Het glas draaien voordat je een slok neemt is ook goed voor waardoor de wijn wordt belucht en de aroma’s naar voren komen. Wat betreft het combineren van gerechten is cabernet sauvignon een veelzijdige wijn die bij allerlei gerechten kan worden gedronken. Hij schittert echter pas echt als hij wordt gecombineerd met rood vlees of gerechten met gedurfde smaken. Dus als je indruk wilt maken op je gasten, serveer dan een sappige biefstuk of lamsrack met een glas cabernet sauvignon. Eet smakelijk!

Hoeveel suiker bevat Cabernet Sauvignon?

Cabernet Sauvignon is een rode wijndruivensoort die bekend staat om zijn hoge suikergehalte. Het gemiddelde suikergehalte van cabernet sauvignon druiven is ongeveer 24%, maar sommige soorten kunnen wel 32% zijn. Dit hoge suikergehalte geeft de wijn zijn karakteristieke zoetheid en body. Cabernet Sauvignon is een van de populairste rode wijndruivenrassen ter wereld, en wordt gebruikt om veel verschillende wijnstijlen te maken, van droog tot zoet.

Ondanks het hoge suikergehalte zijn Cabernet Sauvignon wijnen niet altijd zoet. In feite worden veel Cabernet Sauvignons gemaakt in een droge stijl, met weinig of geen restsuiker. Het niveau de mate van zoetheid in een Cabernet Sauvignon wijn wordt bepaald door vele factoren, waaronder de druivensoort, de vinificatiemethode en de duur van de rijping.

In het algemeen worden zoetere Cabernet Sauvignons gemaakt van jongere wijnstokken en/of met een kortere gisting, terwijl drogere stijlen meestal gemaakt worden van oudere wijnstokken en/of met een langere gisting. Aangezien de meeste Cabernet Sauvignon wijnen droog zijn bevatten deze ongeveer 5 gram restsuiker per 100 ml wijn. Doordat er weinig restuiker in zit is het niveau van zoetheid dan ook minder dan half procent.

Waar komt de druif vandaan?

Cabernet Sauvignon is een rode wijndruif die afkomstig is uit de Bordeauxstreek in Frankrijk. De wijnstok werd voor het eerst aangeplant in de 17e eeuw, en de wijnen die ervan werden gemaakt stonden bekend om hun diepe kleur en volle body. Cabernet Sauvignon werd in de 20e eeuw overal ter wereld aangeplant, en is tegenwoordig een van de meest populaire druiven voor de productie van rode wijn.

De wijnen van cabernet sauvignon zijn meestal droog, met veel tannines en zuren. Ze hebben vaak smaken van zwarte bessen, cederhout en tabak, en kunnen jarenlang bewaard worden. Cabernet Sauvignon wordt soms ook gemengd met andere druiven, zoals Merlot of Cabernet Franc, om complexe, goed afgeronde wijnen te maken.

Hoe lang kan een ongeopende fles Cabernet Sauvignon bewaard worden?

Ervan uitgaande dat je een ongeopende fles wijn bedoelt, kunnen de meeste rode wijnen over het algemeen tot vijf jaar bewaard worden. Voor witte wijnen is de typische houdbaarheid drie jaar. Dat gezegd hebbende, is het altijd het beste om het specifieke oogstjaar op de fles te controleren voor nauwkeurigere informatie

Bij het bewaren van elk type wijn is het belangrijk om het op een koele, donkere plaats te bewaren. Extreme veranderingen in temperatuur kunnen de wijn doen bederven. De ideale bewaartemperatuur voor rode wijn ligt tussen 55 en 58 graden Fahrenheit. Voor witte wijn ligt de ideale bewaartemperatuur tussen 45 en 50 graden Fahrenheit

Bovendien is het belangrijk om wijnflessen horizontaal te bewaren, zodat de kurk vochtig blijft. Als de kurk uitdroogt, kan de wijn bederven. Zorg ervoor dat je je wijnen bewaart op een plaats waar ze niet worden blootgesteld aan trillingen, want ook daardoor kan de wijn bederven. De beste plaats om wijn te bewaren is in een wijnkelder of een koele, donkere kast

Door deze bewaartips op te volgen kun je de houdbaarheid van je ongeopende flessen wijn verlengen en er nog vele jaren van genieten.

Na hoeveel dagen moet een geopende Cabernet Sauvignon opgedronken worden?

Aangenomen dat je het hebt over een fles Cabernet Sauvignon die geopend is en niet bewaard wordt in een wijnkoelkast of een ander soort temperatuur gecontroleerde omgeving, kun je hem het beste binnen 3-5 dagen opdrinken. Hoewel rode wijn niet bederft zoals witte wijn, begint hij na een paar dagen zijn smaak en aroma te verliezen. Dus als je de volle smaak en ervaring van een Cabernet Sauvignon wilt genieten, kun je hem het beste snel na het openen van de fles opdrinken.

Als je niet de hele fles binnen een paar dagen op kunt drinken, zijn er een paar manieren waarop je de houdbaarheid kunt verlengen. Eén manier is om de resterende wijn in een kleiner fles te gieten. Hierdoor blijft de wijn wat langer houdbaar. Een andere manier is om een kleine hoeveelheid gedestilleerd water aan de wijn toe te voegen. Dit zal ook helpen om het oxidatieproces te vertragen en de wijn een paar dagen langer vers te houden. Maar de smaak van de wijn zal hierdoor wel iets veranderen.

Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je de wijn binnen een week na opening drinkt. Daarna zal hij zijn smaak gaan verliezen en minder aangenaam worden om te drinken.

Wanneer deze wijn drinken?

Cabernet Sauvignon is een rode wijndruif die in veel streken in de wereld verbouwd wordt. De smaak van cabernet sauvignon kan variëren afhankelijk van de streek waar hij verbouwd is, maar hij is meestal droog en vol van smaak met hoge tannines. Cabernet sauvignon komt het best tot zijn recht na enkele jaren rijping, zodat de tannines zachter worden en de smaken complexer. In het algemeen wordt de wijn het best gedronken met voedsel, omdat de hoge tannines het moeilijk kunnen maken hem alleen te drinken.

Als je een Cabernet kiest om te drinken, zoek dan naar een wijn die geproduceerd is in een streek met een warm klimaat, zoals Kroatië of Californië. Deze wijnen hebben rijpe fruitsmaken en zachtere tannines dan Cabernet Sauvignon uit koelere streken. Serveer de wijn licht gekoeld, ongeveer 16 – 18 graden Celsius.

Waarom is deze wijn populair?

Er zijn vele redenen waarom cabernet sauvignon populair is. Ten eerste is het een zeer veelzijdige druif. Je kunt er de meest uiteenlopende wijnen van maken, van licht en fruitig tot rijk en vol. Bovendien hebben cabernet sauvignon wijnen de neiging om goed te verouderen, zodat ze nog vele jaren na hun eerste productie genoten kunnen worden. Tenslotte passen cabernet sauvignon wijnen goed bij voedsel, waardoor ze ideaal zijn om bij de maaltijd te drinken

Al deze factoren dragen bij aan de populariteit van cabernet sauvignon onder wijndrinkers. Cabernet Sauvignon wijnen zijn meestal vol van smaak met een hoog tanninegehalte. Ze hebben vaak smaken van bramen, cassis en chocolade, met een vleugje eikenhout. Zijn veelzijdigheid betekent dat er een Cabernet Sauvignon wijn is voor elke smaak. Zijn vermogen om te rijpen betekent dat er nog vele jaren van genoten kan worden. En zijn vermogen om voedsel te combineren maakt hem ideaal om bij de maaltijd te drinken. Of je nu een casual wijndrinker bent of een serieuze kenner, cabernet sauvignon zal zeker in de smaak vallen.

Wat is de beste Cabernet Sauvignon wijn?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat ieders smaakpapillen anders zijn. Er zijn echter bepaalde Cabernet Sauvignon wijnen die algemeen als de beste worden beschouwd. Daartoe behoren wijnen van topproducenten als Chateau Margaux, Chateau Petrus en Chateau Mouton Rothschild. Deze wijnen zijn meestal erg duur, maar ze bieden een ongeëvenaarde kwaliteit en smaak. Als je op zoek bent naar een echt uitzonderlijke Cabernet Sauvignon wijn, dan zijn dit enkele van de beste opties die beschikbaar zijn.

Wil je een goede Cabernet Sauvignon die betaalbaar is en mooi in balans is qua verhouding tussen prijs en de kwaliteit koop dan onze Cabernet Sauvignon uit Kroatië. Je zult genieten van onze Cabernet Sauvignon uit Kroatië omdat hij een grote waarde heeft en een evenwichtige smaak biedt. Of je nu op zoek bent naar een wijn voor dagelijks gebruik of iets om te serveren bij speciale gelegenheden, dit is een heerlijke optie die je niet zal teleurstellen.

Waarom wordt Cabernet Sauvignon veel gedronken?

Cabernet Sauvignon is een rode wijn die veel gedronken wordt. Hij heeft een fruitige smaak en wordt meestal gemengd met andere wijnen om een complexere smaak te krijgen. De bekendste variant is Bordeaux, dat in Frankrijk wordt geproduceerd.

De wijn werd populair in de 18e eeuw toen hij voor het eerst werd aangeplant in de Bordeauxstreek in Frankrijk. De druif verspreidde zich snel door Europa en kwam uiteindelijk naar Amerika. Tegenwoordig wordt de druif overal ter wereld verbouwd en is het een van de meest aangeplante rode wijndruiven.

Er zijn veel verschillende soorten rode wijnen, elk met zijn eigen uitgesproken smaak. De meest voorkomende zijn de Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Cabernet Sauvignon is typisch een volle wijn met hoge tannines. Hij kan vele jaren rijpen en wordt vaak beter naarmate hij ouder wordt.

Het is een veelzijdige wijn, die alleen of in combinatie met voedsel kan worden gedronken. Hij past goed bij rood vlees, gevogelte en pastagerechten. Hij kan ook worden gebruikt bij het koken om sauzen en stoofschotels meer smaak te geven.

Als je op zoek bent naar een heerlijke rode wijn om van te genieten, dan is deze wijn een uitstekende keuze. Het is niet voor niets een van de meest populaire rode wijnen die verkrijgbaar zijn en te vinden zijn in de meeste wijnwinkels. Probeer het vandaag eens!

Extra informatie

Gewicht1,3 kg
allergenen

variëteit

ean

inhoud

jaargang

klasse

land

serveertemperatuur

smaak

soort

streek

wijnhuis

29 beoordelingen voor Cabernet Sauvignon

 1. Nancy

  Cabernet Sauvignon met veel fruittonen, rijpe aangename kersen en bosvruchten

 2. Mirjam

  Goede cabernet sauvignon, aangenaam fruitig

 3. joop

  Lekkere fruitige cabernet sauvignon

 4. Hans Vries

  jonge lekkere wijn, bij voorkeur iets gekoeld drinken dan vond ik hem het lekkerst, is zacht heeft iets weg van een Merlot

 5. Rick

  Aangename fruitige rode wijn

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *