Winkelwagen

Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden – Bestelling boven 50,- gratis bezorgd

Plavac Mali druif

De Plavac Mali is een bekende druivensoort uit Kroatië. Deze wordt met name geteeld langs de Kroatische kust van Dalmatië evenals de Kroatische eilanden in Dalmatië. De naam ‘Plavac Mali‘ betekent letterlijk vertaald ‘Blauwe Kleine’. De naam verwijst dan ook naar de kleur van de druif, deze zijn veelal klein en donkerblauw van kleur.

Plavac Mali is een gewilde wijn

De Plavac Mali wijn is met name gewild vanwege zijn rijke smaak en het hoge gehalte aan alcohol en tannines. Het is met name een donkerrode wijn en heeft een smaak die vaak veel weg heeft van rode rijpe vruchten zoals bosbessen, kersen, cranberry’s en pruimen. Het alcoholgehalte van de Plavac Mali wijn van boven de 15% is dan ook geen uitzondering. Wel is het zo dat de meeste Plavac Mali wijnen rond de 13% aan alcohol hebben.

De Plavac Mali wordt, zoals eerder genoemd, met name in Dalmatië en de Kroatische eilanden. De druif heeft zich goed kunnen aanpassen aan de geografische- en klimatologische omstandigheden. De druivenstokken van de Plavac Mali zijn vaak aangeplant in de droge en dorre heuvels. De hellingen zijn vaak heel steil dat de Kroatische wijnboeren geen machines gebruiken maar op de traditionele manier te werk gaan met ezels en dikwijls ook zelf de druiven handmatig plukken.

Plavac mali, Primitivo en Zinfandel

Lange tijd dacht men dat de Plavac Mali dezelfde druivensoort was als de Italiaanse Primitivo en de Amerikaanse Zinfandel. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet het geval is en de Plavac Mali een echte Kroatische druivensoort is, wel is het zo dat het een familie is van de Primitivo en de Zinfandel.

Door de hete zon heeft de Plavac Mali zich zo aangepast dat het zijn wortels diep in de grond laat groeien omdat water boven de grond zeer schaars is. Dit heeft wel als resultaat dat de Plavac Mali wijn een heerlijke geconcentreerde smaak heeft. De Plavac Mali wijnen zijn hebben dan ook vaak prestigieuze prijzen gewonnen zowel in Kroatië als daarbuiten. Onze Plavac Mali wijnen zijn afkomstig van het eiland Korcula.

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven 50,-

Dezelfde dag verzonden

Indien voor 16:00 besteld

30 dagen bedenktijd

Kroatische wijn in alle rust proeven

100% veilig afrekenen

iDeal, Creditcard, Bancontact, Klarna