Winkelwagen

Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden – Bestelling boven 60,- gratis bezorgd

beste zomerwijn

Wat is de beste zomerwijn?

De zomer is de tijd van vakantie, feestjes, picknicken en stranddagen. Of het nu gaat om frisse witte zomerwijn om buiten te dineren, lichte rode wijn voor barbecue of een verfrissende rosé voor de zwoele avonden – wij presenteren je de ideale zomerwijn voor elke gelegenheid. Wat je plannen ook zijn, wij hebben de beste zomerwijnen alvast voor je geselecteerd om je te helpen goed te genieten van de de zomer.

Beste witte zomerwijn

Wanner de hitte je naar het hoofd stijgt en je op zoek bent naar een een perfecte verfrissende glas zomerwijn, dan is witte wijn vaak een prima optie. Frisse witte wijn is geweldig om je dorst te lessen in de zomer, maar licht gekoelde, gemakkelijk drinkbare rode wijn is eveneens perfect geschikt. Ben je op zoek naar een witte wijn, zoek dan voornamelijk naar wijn met deze eigenschappen:

  • Hoge zuurgraad
  • Licht tot medium-body
  • Droge smaak

Onze favoriete zomerse wijnen:

Zoete witte wijn in zomer

Als je een fles zoete witte wijn pakt, zoals een aromatische Traminer, zorg er dan voor dat deze ook een hoge zuurgraad heeft. De fruitige zoetheid van perziken en honingraat-partners bijzonder goed met citrusnoten. Zoek naar een droge witte kleur, die is echt heel anders dan een droge rode wijn. De droogste witte wijn is lang niet zo droog als een droge rode wijn die veel tannines bevat.

Veel witte zomerwijnen hebben een goede hap, waardoor ze een geweldige partner zijn voor visgerechten en romige gerechten. Zorg ervoor dat je een lichte tot medium-body wijn pakt om te combineren met je eten-sturen zonder chardonnay-opties.

Als je de wijn buiten op een terras drinkt, zorg ervoor dat de fles koel wordt gehouden in een mengsel van ijs en water. Alleen ijs koelt de fles wijn niet zo goed. Het is ook belangrijk dat de wijnfles niet in direct zonlicht staat. Dit geldt eveneens voor een rode wijn, die kan beginnen met ‘koken’ als het te warm wordt.

Beste rode zomerwijn

Als je een rode wijn liefhebber bent dan kun je het beste de krachtige rode wijn met veel tannines beter mijden. Een krachtige rode wijn dehydrateert juist op het moment dat je lichaam het meest behoefte heeft aan vocht. Dus welke rode zomerwijn moet je kiezen?

Ben je op zoek naar een rode zomerwijn, kijk dan vooral naar deze eigenschappen:

Deze drie eigenschappen passen goed bij warm weer. Ze gaan goed samen met de behoeftes die je lichaam nodig heeft tijdens de zomermaanden. Gekoelde wijnen in de zomer zijn een must. Niemand houdt van een warme drank op een warme dag. Je zult vaak merken dat wijn verschillende eigenschappen krijgt wanneer het gekoeld wordt. Dat gezegd hebbende, niet alle rode wijnen smaken heerlijk gekoeld, dus kies verstandig.

Hogere zuren en weinig tannines zullen je lichaam gelukkig maken in de zomer. De droogte van rode wijnen komt van grote hoeveelheden tannine. Volle wijnen bevatten vaak meer tannines. Lichtere wijnen worden knappergier. Als je dat combineert met een hogere zuurgraad krijg je een verfrissend glas rode wijn.

Ideale zomerwijn op het terras

Als je de wijn buiten op een terras drinkt, zorg ervoor dat de fles koel wordt gehouden in een mengsel van ijs en water. Alleen ijs koelt de fles wijn niet zo goed. Het is ook belangrijk dat de wijnfles niet in direct zonlicht staat. Dit geldt eveneens voor een rode wijn, die kan beginnen met ‘koken’ als het te warm wordt.

Barbecue en wijn

Barbecuegerechten combineren met zijn is niet heel moeilijk. Er zijn een aantal spelregels die je kunt hanteren bij het kiezen van de juiste zomerwijn voor de barbecue. De meeste gegrilde gerechten zijn relatief eenvoudig; er is een hoofdbestanddeel (meestal vlees van een bepaalde soort), die gecombineerd wordt met verschillende smaakmakers in de vorm van marinades en sauzen.

Bij het kiezen van de juiste zomerwijn is om twee dingen in overweging te nemen: ten eerste, hoe stevig is het voedsel en ten tweede, wat is de dominante smaak? Voor lichtere voedingsmiddelen – vis met wit vlees, groenten, kippenborsten – kies je een lichtere wijn.

Voor hartiger voedsel – worstjes, burgers, steaks – kies je voor een meer robuuste wijn. Dit kan zowel witte wijn als rode wijn zijn. Medium of een full-bodied wijn is hierbij het meest aan te bevelen.

Denk daarna aan de smaak van het gerecht. De smaken van steaks en lamsbouten zijn heel dominant. Ook als deze van tevoren is gemarineerd. Maar met voedsel zoals kip gegratineerd in barbecuesaus of garnalen met een vurige knoflook-habanero vinaigrette, is de saus of smaak verreweg de hoofdaroma van het gerecht.

Welke zomerwijn per gerecht?

Denk nu aan de smaak. Voor steaks en botervet van lamsvlees, zelfs als ze van tevoren zijn gemarineerd, zal de dominante smaak bijna altijd het vlees zelf zijn. Maar met voedsel zoals kip gegratineerd in barbecuesaus of garnalen met een pittige knoflook-habanero vinaigrette, is de saus of smaak verreweg de hoofdaroma van het gerecht. De dominante smaak is een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de juiste zomerwijn.

Wat volgt is een selectie van geweldige wijnen voor gegrild voedsel van alle soorten. Maar neem deze wijn en voedselcombinaties niet als evangelie. Ze zijn echt meer ontworpen als suggesties of startpunten voor experimenten.

In tegenstelling tot de meeste andere dingen die vaak gedronken worden, zoals melk en bier, heeft wijn een hoge zuurgraad. Dat frist het gehemelte op. Veel rode wijnen bevatten daarnaast ook tannines. Wijn is zelfs de meest veelzijdige voedselpartner die er is. Maar als het gaat om een ​​grote, sappige, gegrilde biefstuk, wie op aarde wil dat dan combineren met water?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending

Op alle bestellingen boven 60,-

100% veilig afrekenen

iDeal, Bancontant, Creditcard, PayPal, Klarna

Dezelfde dag verzonden

Indien voor 16:00 besteld

30 dagen bedenktijd

Kroatische wijn in alle rust proeven